Şapte semne că jobul pe care îl ai nu te (mai) mulțumește

01 Aug 2018
Şapte semne că jobul pe care îl ai nu te (mai) mulțumește

Ne petrecem mare parte din viață la locul de muncă și acesta este un argument suficient pentru a conștientiza faptul că este esențial să avem un job care să ne mulțumească, scrie cariera.ejobs.ro.

Iată câteva semne clare că jobul pe care îl ai nu (mai) corespunde așteptărilor tale:

1. Efortul depus în realizarea sarcinilor este foarte mare
Dacă simți în mod constant că sarcinile zilnice te epuizează, analizează care sunt cauzele. Concluziile la care poți ajunge sunt variate: este posibil să ai nevoie de o vacanță; este posibil să treci printr-o perioadă în care ești foarte solicitat(ă) în viața personală și acest lucru are impact asupra planului profesional sau poți ajunge la concluzia că nu te mai regăsești în activitatea pe care o desfășori.

2. Rezultatele muncii tale întârzie să apară
Deși ai experiența și competențele necesare, totuși rezultatele obținute sunt sub așteptări. Acest lucru se poate întâmpla pentru că activitatea nu mai este suficient de motivantă pentru tine, cel puțin nu suficient cât pentru a te convinge să te concentrezi pe atingerea obiectivelor.

3. Satisfacțiile nu sunt pe măsura efortului depus și nu sunt de lungă durată
Nivelul de satisfacție, alături de nivelul de motivație în plan profesional, sunt un aspecte esențiale pentru că reprezintă combustibilul care ne ajută sa evoluăm. Dacă observi că sunt foarte puține lucrurile care te bucură când vine vorba de jobul tău, nu ignora acest aspect.

4. Tendința de amânare
În acest context, tendința de a amâna proiecte și de a întârzia livrarea rezultatelor poate fi un indicator al faptului că nu te mai simți provocat(ă) și motivat(ă) în plan profesional.

5. Ești apatic(ă) și te confrunți cu stări de epuizare în mod frecvent
De cele mai multe ori, atunci când desfășurăm o activitate care ni se potrivește și care ne place, ne simțim entuziaști și plini de energie, chiar și în contextul unui efort intens și susținut. Situația inversă, în care nivelul de energie este scăzut pe o perioadă lungă de timp, poate indica faptul că avem nevoie de o schimbare.

6. Îți este dificil sa te motivezi la începutul zilei de lucru
Cum te simți dimineața înainte de a pleca spre birou? Ai prefera sa faci orice altceva? Ți se întâmplă frecvent? După ce răspunzi la aceste întrebări, gândește-te la ce anume ai avea nevoie astfel încât sa te simți diferit.

7. Nu ai o perspectivă clară asupra viitorului tău profesional
Dacă ai constatat că viața ta profesională se desfășoară în virtutea inerției, poate că este momentul să intri în contact cu nevoile tale și să acționezi conform acestora.

Multora dintre noi ni se întâmplă să avem perioade în care nu reușim sa identificam ce anume ne place, ce ne motivează, de ce avem nevoie. Însă, dacă aceste perioade sunt frecvente și de lungă durată, avem responsabilitatea de a face o analiză a cauzelor. În acest fel, ne va fi mult mai ușor sa identificăm soluțiile care ni se potrivesc.

Priviți perioadele dificile ca pe niște ocazii care vă oferă posibilitatea de a intra în contact cu ceea ce vă doriți de fapt și, în egală măsură, ca pe oportunitatea de a identifica resursele care vă vor ajuta să evoluați.

Alte stiri din Cariere

Ultima oră