Guvernul scoate la concurs 300 de posturi pentru stagiari. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a fi selectat în programul de Internship

23 Mai 2015
Guvernul scoate la concurs 300 de posturi pentru stagiari. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a fi selectat în programul de Internship
300 de studenţi şi tineri absolvenți au posibilitatea să facă parte din administrația centrală, în 77 instituții centrale timp de două luni dacă aplică la programul oficial de Internship al Guvernului România.

Stagiarii au ocazia să participe la întâlniri și discuții cu miniștri, înalți oficiali ai statului și reprezentanți diplomatici ai altor state la București. Vor întreprinde vizite comune la alte entități ale statului și vor lucra individual și în comun pentru a găsi soluții inovatoare ce au capacitatea de a minimiza costurile și de a maximiza beneficiile.Ediția din acest an este prima din istoria programului în care stagiarii vor fi remunerați. Suma pe care aceștia o vor primi este de 450 lei la finalul fiecăreia dintre cele două luni, aceasta fiind alocată pe baza prezenței și implicării active în cadrul programului. 

Tinerii care vor să participe la program se pot înregistra online până pe 31 iunie ora 23.59 pe http://internship.gov.ro/ dacă îndeplinesc o serie de condiţii:

• Cetățenia: candidații trebuie să dețină cetățenia română la data înscrierii.
• Vârsta: candidaţii trebuie să aibă vârsta maximă de 25 ani la începerea programului, fiind născuţi nu mai devreme de anul 1990
• Studiile: candidații trebuie să dețină la momentul debutului programului calitatea de student ori să fie tineri absolvenți ai unui program universitar ori postuniversitar, în țară ori în străinătate.
• Experienţă: experienţa nu este necesară pentru a participa la programul de internship, deşi poate constitui un avantaj. Candidaţii activi pe piaţa muncii (angajaţi) nu sunt eligibili pentru înscriere.
• Limbi străine: candidații trebuie să stăpânească o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.).
• IT: candidații trebuie să dețină cunoștințe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office.
• Alumni: candidaţii care au participat deja în cadrul Programului oficial de Internship al Guvernului în anii anteriori nu sunt eligibili pentru program. Se pot reînscrie, însă, toți candidații care şi-au depus candidaturile în trecut, însă au fost respinşi în urma etapelor de selecție.
 
După expirarea perioadei de înscrieri, urmează o etapă de evaluare a candidaturilor. Persoanele care au trecut procedura de preselecţie vor da un test online cu întrebări de inteligență și de cunoștințe privind organizarea constituțională a statului și vor participa la un interviu care va avea loc, de asemenea, online.


În primii doi ani, peste 180 tineri au avut ocazia de a se alătura pentru două luni Executivului, lucrând atât la sediul central al Guvernului, cât și în toate ministerele. (V.B.)

Alte stiri din Cariere

Ultima oră