Astăzi este ziua ta - Ana-Maria Păunescu

23 Dec 2019 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Ana-Maria Păunescu

Are ochi albaștri ca cerul primăverilor timpurii, zâmbet cald, ca un soare în amurg de vară, iar cei care o cunosc știu că este de o modestie și o sfioșenie aproape cucernică, aidoma îngerilor, pe care-i ştii în preajmă fără să-i vezi, care te veghează, dar nu te deranjează măcar cu-n fâlfâit ușor de aripi!

Emană o bunătate și o sensibilitate sufletească pe care o simți profund și puternic, fără ca ea să facă vreun gest în acest sens.

De zâmbetul și de ochii ei a apucat să se bucure tatăl său, marele poet Adrian Păunescu, dar cerul a hotărât să-i fie prea scurtă bucuria. Dacă ar mai fi trăit, ar fi avut, pe mai departe, un milion de motive să se mândrească la modul cel mai înalt cu fiica sa!

S-a născut în zi luminată și binecuvântată, de Crăciun, la 25 decembrie 1990, în București, și, de atunci și până la dispariția prea devreme venită a tatălui, Moș Crăciun venea de două ori mai încărcat de daruri și mai bucuros ca la alți copii.

După cum mărturisește, aproape cu fiecare frază rostită, cu fiecare cuvânt mușcat, cu fiecare respirație adâncă, tot ce i s-a putut întâmpla mai frumos pe lume a fost perioada trăită alături de părintele ei.

Lângă el se simțea protejată, iubită, mândră că stă și îmbrățișează un munte al literaturii române contemporane, un om puternic și extrem de talentat.

Încă de la 4 ani a fost prezentă alături de maestru la spectacolele Cenaclului „Totuși iubirea”, unde cânta (mai mult recita) o strofă și dansa legănat, pe ritmurile muzicii folk, cu regretul că nu era încă născută pe vremea „Cenaclului Flacăra” .

După regretabila dispariție a marelui poet, ca un omagiu adus acestuia, ca un legământ făcut cu sine însăși, Ana-Maria a continuat să scoată revista „Flacăra lui Adrian Păunescu” și să bată țara în lung și-n lat, alături de fratele ei Andrei Păunescu și de Cenaclul „Totuși iubirea”.

Ba mai mult, acum patru ani avea sufrageria plină cu fani veniți să vadă artiști adevărați, într-o atmosferă colocvială, prezenți acolo grație proiectului „Folk la Unu’ – Sufrageria Artiștilor”, seri de folk, poezie, teatru, dialog, amintiri. Și tot în memoria poetului, trei ani de zile, în fiecare joi seara, Ana-Maria a prezentat emisiunea de muzică folk, rock, pop, „Sala de așteptare”, la radio SmartFM.

Mâine, sub binecuvântarea zilei Naşterii Domnului, Ana-Maria împlinește 29 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multe bucurii lângă cei dragi, sănătate, fericire şi un an cât mai prosper. La mulți ani, Ana-Maria Păunescu!

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră