Totul despre caravaning, un fenomen care prinde și în România, la Convenția Anuală de la Cheile Turzii

27 Sep 2020 | scris de M.C.
Totul despre caravaning, un fenomen care prinde și în România, la Convenția Anuală de la Cheile Turzii

Nu e ceva nou și nu e neapărat legat de anul ăsta nebun, al pandemiei. Este un fenomen care a început să prindă și în România în ultimii ani, dar în 2020 a căpătat aripi. 

Fenomenul de caravaning (turismul cu rulota și autorulota) a început să ia amploare și în România în ultimii 2-3 ani. Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, foarte mulți români au ales să își petreacă vacanța cu autorulota; industria de închirieri autorulote din Romania a avut o crestere importantă în această vară.

Dacă în 2018 erau aproximativ 20 de firme de închirieri, la ora actuală sunt peste 100 de firme de închirieri de autorulote în România.

În perioada 1-3 octombrie 2020 se va organiza Convenția Anuală de Caravaning din România, editia a 3-a. Evenimentul este dedicat doar firmelor active din industria caravaningului românesc: dealeri, producatori, service-uri specializate, magazine de piese și accesorii pentru RV (Recreational Vehicle), platfome web, firme de închirieri, campinguri etc.

Convențiile anuale se organizează în fiecare an în altă zonă a țării. Anul acesta a fost aleasă zona Cluj, evenimentul se va desfașura în Camping Cheile Turzii, în aer liber, pentru a respecta normele de protecție sanitară.

La această ediție va fi prezentată Asociația Română de Caravaning, asociație profesională nou înființată și care are ca scop promovarea activității de caravaning în România, colaborarea cu instituțiile publice, armonizarea legislației românești cu cea europeană.

Se vor discuta teme precum: firmele de închirieri – tendințe, clienții problemă, soluții de dezvoltare și atragere de noi clienți; conversiile de campervanuri – legislație, autorizații de funcționare, certificări firme; situația campingurilor din România, legislația în domeniul cazării; prezentare platformă e-learning in industria caravaningului; prezentare adezivi profesionali folosiți în industria RV; sistemele de gaz – probleme și soluții; evoluția fenomenului de caravaning pe perioada pandemiei etc.

Interesul firmelor din industrie pentru acest eveniment este unul crescut, iar asta se reflectă în numărul firmelor participante la eveniment.

La această ediție s-au înscris 39 de firme (față de 19 la ediția anterioară), 70 de participanți, 32 de autorulote.

Eveniment organizat de RVTravel.eu – membru fondator Asociația Română de Caravaning.

Mai multe despre fenomenul caravaning, AICI

Sursa foto: rvtravel.eu

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră