Două dintre cele mai frumoase castele din Europa se află în România

08 Oct 2022 | scris de A.V.
Două dintre cele mai frumoase castele din Europa se află în România

Specialiștii site-ului europeanbestdestinations.com au decis să includă două obiective turistice importante din țara noastră într-un clasament al celor mai frumoase castele din Europa. Astfel, turiștii din Europa au votat locurile preferate, iar în top 17 au fost incluse și Castelul Corvinilor, din Hunedoara și Castelul Bran.

Castelul Corvinilor se clasează pe poziția a 12-a în clasamentul întocmit de turiști. Această fostă cetate medievală a Hunedoarei a devenit unul dintre cele mai spectaculoase monumente de arhitectură gotică din România, scrie brasov.net.

Pe locul 15 în clasamentul Best European Destinations se află Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România.

Motivul pentru care a devenit atât de cunoscut și vizitat este legat de legenda contelui Dracula. Bram Stoker, celebrul scriitor irlandez a fost cel care a scris despre castelul Bran în romanul „Dracula”, care a devenit cunoscută în toată lumea. Mitul contelui atrage sute de mii de turiști anual.

Pe primul loc în clasamentul Best European Destinations se află Palatul Pena, din Portugalia. Topul este completat de castele din Spania, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Franța, Scoția și Austria.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră