Un miliardar ne anunță când vom munci doar patru ore pe zi, patru zile pe săptămână!

22 Iun 2017
Un miliardar ne anunță când vom munci doar patru ore pe zi, patru zile pe săptămână!

Se pare că nu peste multă vreme, vom fi nevoiți să ne adaptăm unui nou program de muncă - de doar patru ore pe zi, patru zile pe săptămână! Cu siguranță nu sunt mulți cei care se vor simți stingheriți de faptul că vor sta mai puțin timp la locul de muncă, dar vor exista și de aceștia!

Miliardarul chinez Jack Ma, fondatorul platformei de e-commerce alibaba.com, este de părere că în următorii 30 de ani, că acest program de lucru va deveni realitate pe piața muncii. 

Ma și-a prezentat predicțiile, în cadrul conferinței "Gateway 2017", organizată la Detroit de către compania Alibaba.

"Oamenii vor lucra numai patru ore pe zi și, poate, doar patru zile pe săptămână. Bunicul meu a muncit șaisprezece ore pe zi în agricultură și credea că este destul de ocupat. Noi lucrăm opt ore, cinci zile pe săptămână și credem că suntem foarte ocupați", a declarat pentru Jack Ma pentru CNBC.

Viziunea lui Ma nu este unică, în urmă cu aproape un secol, prin 1930, economistul John Keynes afirma că în o sută de ani săptămâna de lucru va fi mult mai scurtă, în jur de 15 ore de muncă, pe măsură ce automatizarea se va ocupa tot mai mult de necesitățile materiale ale oamenilor.

Jack Ma, în vârstă de 52 de ani, este cel mai bogat om din China şi al 14-lea la nivel mondial, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Alte stiri din Business

Ultima oră