Investițiile Petrom vor fi mai mici cu aproximativ 600 de milioane de lei anul acesta, față de anul trecut, când Petrom a cheltuit 4,3 miliarde de lei. Banii urmau să fie folosiți pentru dezvoltarea capacităților de extragere, inclusiv pentru gazele de pe platforma continentală a Mării Negre.
Mediul legislativ actual nu oferă premisele necesare pentru o decizie de investiţie în valoare de câteva miliarde în perimetrul Neptun Deep, arată compania în raportul privind perspectivele asupra anului 2019, scrie mediafax.ro.
„Rămânem dornici să vedem zăcămintele din Marea Neagră dezvoltate şi vom continuă dialogul cu autorităţile pentru a înţelege calea de urmat”, spune compania în document.
OMV Petrom estimează că pierde milioane de euro din profit din cauza OUG 114
Impactul OUG 114 asupra profitului OMV Petrom este de "doua cifre în milioane de euro, cu o valoare apropiată de mijlocul intervalului", a declarat miercuri Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Compania estimează că producția de petrol și gaze va scădea anul acesta cu 5% faţă de anul trecut, iar diferenţa ar putea fi acoperită din importuri, scrie stiri.tvr.ro.
Anul trecut, Petrom a obţinut un profit net de 4 miliarde de lei, în creştere cu 64% faţă de 2017.
În ceea ce priveşte proiectul din Marea Neagră, CEO-ul OMV Petrom a precizat că firma este foarte interesată de realizarea acestuia, dar că în actualele condiţii investiţia nu merge mai departe. "Ca să facem o altfel de investiţie avem nevoie de o piaţă liberă, de infrastructură şi de predictibilitate. Legislatia de acum nu asigură aceste lucruri", a spus Verchere, citată de mediafax.ro.
În raportul privind rezultatele anului 2018 OMV Petrom anunţă că "instabilitatea recentă privind mediul de reglementare ne-a determinat să ne revizuim planurile de investiţii de creştere, în timp ce căutăm claritate în legătură cu climatul investiţional din România. Planificăm investiţii de circa 3,7 miliarde de lei pentru 2019, în principal în Upstream. Prioritatea noastră rămâne maximizarea valorii portofoliului curent din Upstream şi estimăm că vom limita declinul producţiei medii zilnice la circa 5% faţă de 2018, excluzând optimizarea portofoliului”.