ING: Este foarte probabil ca Guvernul să crească TVA după alegeri

15 Oct 2020
ING: Este foarte probabil ca Guvernul să crească TVA după alegeri

Este foarte probabil ca Guvernul să majoreze cota TVA după alegeri, susține într-o analiză Valentin Tătaru, economist ING Bank. De asemenea, acesta arată că rata inflației ar putea fi mai mică decât s-a prognozat inițial, motiv pentru care dobânda-cheie ar putea rămâne la 1,5% până la mijlocul lui 2021.

Economistul ING Bank arată că nu poate fi exclusă o corecție a bugetului printr-o reformă fiscală, respectiv o majorare a TVA. 

„Pentru 2021, avem o prognoză de 2,5% atât pentru inflația medie, cât și pentru cea de la sfârșitul anului, pe care o afirmăm în continuare, deși recunoaștem că riscurile sunt clar distorsionate cel puțin pentru inflația medie mai mică. Cu toate acestea, există încă o vizibilitate politică limitată dincolo de alegerile din decembrie, în special în ceea ce privește aspectul fiscal, în care credem că nu poate fi exclusă o corecție a bugetului printr-o reformă fiscală (o majorare a TVA este principalul nostru suspect). Banca Națională a României urmează să își publice Raportul privind inflația în noiembrie și, împreună cu reducerea previziunilor sale cel puțin pentru 2020, va sublinia probabil incertitudinile care depășesc alegerile“, a arătat economistul ING Bank în analiza sa. 

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Business

Ultima oră