Autorul masacrului din Orlando s-a radicalizat pe internet, inspirâdu-se din videoclipurile cu jihadiști

13 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Autorul masacrului din Orlando s-a radicalizat pe internet, inspirâdu-se din videoclipurile cu jihadiști

Șeful FBI și-a exprimat convingerea că ucigașul din Orlando a fost radicalizat pe internet și s-a inspirat din diverse organizații extremiste, fără a fi condus de acestea.

"Există indicii puternice de radicalizare a acestui ucigaș. Și o potențială inspirație din organizații teroriste străine. Noi suntem convinși că acest criminal a fost radicalizat cel puțin în parte pe internet. FBI nu a văzut elemente care să sugereze că a fost o conspirație dirijată din străinătate sau că el făcea parte dintr-o anumită rețea. Nu este complet clar în acest stadiu care este grupul terorist pe care el aspira să îl susțină, cu toate că și-a exprimat în mod clar afinitatea în momentul atacului pentru SI", a declarat directorul Biroului Federal de Investigații din SUA.

În timpul masacrului, el a sunat la numărul de urgență 911 de trei ori. "În timpul apelurilor sale, el a spus că face acest lucru pentru șeful SI, pe care l-a numit și căruia i-a jurat credință, dar și-a exprimat de asemenea solidaritatea cu autorii atentatelor de la maratonul din Boston și cu un bărbat din Florida care a murit într-un atentat sinucigaș în Siria pentru Frontul al-Nosra, un grup în război cu Statul Islamic", a detaliat șeful FBI.

Faptul că autorii atentatelor din Boston și jihadistul din Florida nu au legătură cu Statul Islamic, acest lucru adaugă confuzie cu privire la motivele lui.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră