Şapte joburi cel puţin bizare pentru care nu te-ai fi gîndit niciodată să aplici

09 Iul 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Şapte joburi cel puţin bizare pentru care nu te-ai fi gîndit niciodată să aplici

1. Pescar de biciclete în Amsterdam
Capitala olandeză e binecunoscută pentru canalele sale inundate de apă. Cu aproape două milioane de biciclişti care-şi aruncă bicicletele în canal după ce acestea nu mai sînt bune de nimic, e clar că era nevoie de pescari de biciclete, care să le scoată de acolo. Se spune că, departe de a fi un gest de rele tratamente aplicate mediului înconjurător, aruncarea bicicletelor la canal ar fi o tradiţie. Anual, 15.000 de biciclete sînt pescuite din canalele Amestardamului. E clar: nici un pescar de biciclete nu e în pericol să rămînă şomer.

2. Germania şi detectivii de gunoaie
Ai aruncat la gunoiul menajer o baterie sau altceva ce nu se cuvine să fie aruncat la gunoiul menajer? Detectivul de gunoi are ochi la spate şi te identifică imediat. Poliţia gunoiului are maniera ei de a te inculpa: îţi studiază bonurile fiscale, dă o tură prin gunoiul lăsat la poartă şi atât îţi trebuie! Să găsească ceva poluant în punga ta de gunoi!

3. În Marea Britanie poţi să fii încălzitor de pat
În 2010, un lanţ hotelier a avut ideea să încălzească patul clientului înainte ca acesta să se bage în el. Pentru asta, a angajat persoane pe care le-a învelit în flanel şi le-a plătit ca să stea în patul clientului. Acesta acţiona ca o sticlă mare de apă caldă băgată în pat. Întrebată de ce nu a folosit sticle mari cu apă caldă, purtătoarea de cuvînt a hotelului a rămas fără replică.

4. Businessman fals în China
Nu ai nici un fel de experienţă profesională dar arăţi bine în costum business? E tot ce-ţi trebuie pentru ca o companie americană să te trimită pe banii ei în China. Ce să faci acolo? Să strîngi cîteva mîini, să zîmbeşti frumos, să te uiţi la filme în camera de hotel. Ai 1.000 de dolari pe săptămînă şi restul cheltuielilor suportate de companie. Succesul acestui job se explică prin nevoia de imagine de conexiune a companiilor chineze, la care acestea stau foarte prost.

5. Vînzător de furnici
Să fii plătit să vinzi furnici! Asta meserie! Dar să ştii, la 12.000 de specii de furnici, asta s-ar putea să fie mai greu decît îţi imaginezi!

6. Cine n-are pasager în Indonezia să-şi cumpere!
În 1990, cînd străzile Djakartei au devenit foarte aglomerate, autorităţile au dispus ca în fiecare maşină să fie trei pasageri minimum. Atunci, şoferii au angajat pasageri care să le umple maşinile. Pasagerul de închiriat stă la colţul străzii şi se oferă să se urce în maşina ta pentru un dolar pe călătorie. Întrebat de un ziarist dacă măsura autorităţilor a dat rezultate, un pasager de închiriat a răspuns: „bineînţeles că nu, doar le oferă oportunităţi de angajare unora ca mine”.

7. Sperietorul de ciori
Sperietorul de ciori, altfel spus, „specialist biologic pentru siguranţa aviatică”. De fapt, te agiţi ca nebunul ca să dispersezi stolurile de păsări de pe aeroporturi. Primeşti un telefon că un stol de raţe a aterizat pe un aeroport în Germania? Te duci frumos, tragi cu pistolul, agiţi un steag, faci orice, numai să le dai afară pe înaripatele alea care pun în pericolul zborul. O altă provocare profesională e că trebuie să nu laşi să se apropie fulg de pasăre pe cerul aeroportului. Poate unul dintre cele grele joburi! :)

Alte stiri din Bizar

Ultima oră