13 spargeri în zece zile. Record mondial pentru un român în Austria

07 Mar 2016 | scris de Istvan Deak
13 spargeri în zece zile. Record mondial pentru un român în Austria

Unii au jaful în sânge și e ca un drog de care nu se mai pot lăsa. Doar așa se pot explica faptele unui cetățean român de 55 de ani.

Bărbatul a rezistat doar două zile de la eliberarea sa dintr-o închisoare și a comis deja primul jaf. La sfârșitul lui noiembrie a pătruns în casa unei pensionare de 74 de ani din localitatea austriacă Payerbach.

A bătut femeia cu bestialitate cu pumnii și picioarele, apoi a legat-o de pat și a sustras bani și bijuterii, în valoare totală de 21.000 de euro. Femeia a fost transportată la spital și este în afara oricărui pericol.

Urmele ADN lăsate în casă au dus la identificarea sa și emiterea unui mandat internațional de arestare pe numele său. Bărbatul a fost prins în data de 9 februarie în Romania și a fost extrădat la data de 20 februarie în Austria.

Conform Kronen Zeitung, el ar fi mărturisit că, în cele zece zile petrecute în Austria a spart 13 locuințe din Modling, Viena, Gansendorf, Korneuburg și Tulln, fiind responsabil și de o vătămare corporală gravă în Andra/Wordern.

Ar fi fost prins de proprietarul unei casei, căruia i-a aplicat o lovitură cu șurubelnița în gât. Românul fusese arestat de poliția vieneză în data de 3 noiembrie pentru un jaf comis în Steiermark.

Din motive încă neelucidate, el a fost eliberat din arest la data de 26 noiembrie, iar la doar două zile a pătruns în casa pensionarei de 74 de ani.

Bărbatul a mărturisit că a adunat în total doar vreo 30.000 de euro, în timp ce poliția estimează pagubele materiale provocate de el în casele sparte la aproximativ 13.000 de euro.

Românul este încarcerat într-o închisoare din Wiener Neustadt. El și-a mărturisit faptele și își așteaptă sentința din partea judecătorilor.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră