Papa Francisc ar fi refuzat o donație de aproape un milion și jumătate de dolari pentru că avea prea mulți de șase

14 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Papa Francisc ar fi refuzat o donație de aproape un milion și jumătate de dolari pentru că avea prea mulți de șase

Papa Francisc a refuzat o donație a președintelui argentinian Mauricio Macri pentru una din fundațiile sale fiindcă suma conținea cifra 666, considerată cifra diavolului.

Mauricio Macri a donat 16.666.000 de pesos (aproape 1,2 milioane de dolari) fundației argentiniene susținute de papă Scholas Occurentes. După câteva săptămâni suveranul pontif a cerut fundației să restituie banii donatorului, precizând într-un post-scriptum "Nu îmi place 666". În Biblie, această cifră este asociată cu diavolul.

Totuși, refuzul papei Francisc pare mai degrabă un fel de a semnala președintelui argentinian că nu este de acord cu politica de austeritate pe care a introdus-o în țară de la venirea sa la putere, în noiembrie 2015. Oficial, apropiați ai celor două părți neagă orice animozitate între suveranul pontif și președintele Argentinei.

Însă, potrivit The Guardian, Juan Grabois, consilier la Vatican, a spus în presă că "cel care crede că, donând bani din fonduri publice unei fundații legate direct sau indirect de Francisc, face un gest pentru papă este absurd". Declarație care nu a fost sigur pe placul lui Mauricio Macri.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră