Un imigrant afgan a violat o fetiță cu probleme psihice. Autoritățile nu au ce să-i facă

05 Apr 2016 | scris de Cristi Ionescu
Un imigrant afgan a violat o fetiță cu probleme psihice. Autoritățile nu au ce să-i facă

Un migrant afgan, care a pretins că este minor, a fost condamnat de tribunal pentru viol, după ce a abuzat sexual o fată de 15 ani cu probleme psihice, exact a doua zi după ce i s-a acordat azil. Imigrantul afgan, care a venit în Suedia și a solicitat azil ca minor neînsoțit, fusese lăsat singur cu victima in casă, locație desemnată pentru minorii care au avut boli mintale și au nevoie de îngrijire specială. Cei doi se uitau la echivalentul suedez al show-ului "X-Factor", atunci când a avut loc atacul.

Personalul de la azil a decis să-i lase pe cei doi singuri și să meargă la cumpărături, iar întoarcere l-au prins pe tânăr când o viola pe fata de 15 ani, care plângea și țipa. Victima spusese deja personalului de la azil, înainte de incident, că ea nu se simte bine cu tânărul în preajmă și că se comportă straniu cu ea.

Inițial, bărbatul a fost acuzat ca minor, deoarece lucrătorii de azil care au prelucrat cazul nu a făcut nici o cercetare în trecutul lui și nici nu au efectuat vreun test care ar fi putut indica dacă sau nu a  mințit în legătură cu vârsta.

Presa locală a raportat mai multe cazuri în care migranții raportează autorităților că au sub 18 ani, deoarece primesc un tratament special. Suedia consideră minorii neînsoțiți printre cele mai vulnerabile tipuri de migranți și de multe ori grăbesc cazurile lor și le oferă cazare mai bună, departe de solicitanții de azil adulți. Motivul se presupune a fi eliminarea abuzurilor adulților asupra copiilor.

În acest caz, judecătorul a decis să se efectueze teste pentru a vedea vârsta reală a imigrantului afgan. Folosind fișa dentară, autoritățile au fost în măsură să determine că bărbatul trebuie să fie de cel puțin 19 de ani. "Dezvoltarea dinților a demonstrat o vârstă mult mai mare decât cea precizată de acuzat, cel mai probabil, de peste 19 ani și jumătate, aproape 20", se arată în raportul poliției suedeze.

Victima în vârstă de 15 ani, care suferea de boli mintale și traumatisme psihice înainte de atac, cum suferă de anxietate severă și coșmaruri constante. Potrivit specialiștilor, orice progres înregistrat în condiția fetei a fost distrus total, iar vreo posibilitate de vindecare se traduce în termeni extrem de rezervați.

Sentința recomandat ca migrantul să fie evaluat de psihiatri și în cel mai scurt timp să fie deportat înapoi în Afganistan. (sursa)

Alte stiri din Bizar

Ultima oră