O tânără din Germania va urca 79.400 de trepte pentru câinii vagabonzi din România

15 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
O tânără din Germania va urca 79.400 de trepte pentru câinii vagabonzi din România

Mel Wolky, o tânără din Germania, a adoptat un câine din România în 2013. De atunci este hotărâtă să ajute câinii fără stăpân din țara noastră. Anul acesta, la Radebeul, spera să urce toate cele 79.400 de trepte, doar dintr-un scop caritabil.

“De când am adoptat acest câine nu mai am timp pentru pasiunile mele. Așa am decis să lansez o acțiune caritabilă pentru câinii din România, care să mă motiveze să particip în continuare la maraton. Pentru fiecare 10 trepte urcate solicit o donație de 1 euro. La final vreau să se strângă 7.940 de euro pentru câinii din România”, a declarat Wolky, pentru Sachsische Zeitung.

A inițiat o astfel de acțiune și la un maraton de alergat 100 de km. A strâns 2.199 de euro, pe care i-a donat unei organizații din România, care promite construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

Între timp a adoptat și un al doilea patruped din România, de la o iubitoare de animale din Ploiești. “Până acum s-au strâns 2.500 de euro. Eu sper să ating suma propusă. Oricum voi duce personal toți banii la Ploiești”, a adăugat tânăra.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră