Atenție! Un băiat de 13 ani a orbit parțial după ce a consumat pâine, cartofi și…

18 Oct 2016 | scris de Istvan Deak
Atenție! Un băiat de 13 ani a orbit parțial după ce a consumat pâine, cartofi și…

Mama sa l-a dus la toți medicii posibili, însă nimeni nu a găsit o explicație. Băiatul se simțea tot mai rău și vederea îi scădea pe zi ce trecea. Într-o zi mama lui a văzut la televizor că un medic din Australia reușea să vindece pacienții în curs de orbire.

Au zburat la Sydney, iar concluziile profesorului Watson i-au lăsat fără cuvinte. “Cian orbește din cauza absenței vitaminei A. Efectul este o deteriorare a celulelor care asigură sănătatea ochiului”, scrie Huffington Post.

Absența vitaminei A este motivul principal pentru orbire la nivel mondial. Anual riscă să orbească între 250 și 500.000 de copii. Specialistul a stabilit că un factor determinant este alimentația copilului. Cian consuma în fiecare zi doar pâine, aripioare de pui, cartofi prăjiți și cola.

“Băiatul de 13 ani va trăi tot restul vieții cu frica că ar putea să orbească. De la întoarcerea din Australia, dieta lui s-a schimbat total. A renunțat la ce mânca, iar acum consumă legume, fructe și ia zilnic medicamente cu vitamina A. Vederea i s-a îmbunătățit la ochiul drept, însă stângul va rămâne deteriorat pentru totdeauna ”, mai scrie sursa citată.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră