Un nou vaccin inovator împotriva coronavirusului, dezvoltat în Israel, intră în faza testării clinice în noiembrie

26 Oct 2020 | scris de I.D.
Un nou vaccin inovator împotriva coronavirusului, dezvoltat în Israel, intră în faza testării clinice în noiembrie

Primele teste clinice ale unui vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat în Israel, vor începe în 1 noiembrie, anunță autoritățile israeliene. La începutul pandemiei, premierul Benjamin Netanyahu a mandatat Institutul Israelian de Cercetări Biologice să dezvolte un vaccin local împotriva virusului.

Duminică, autorităţile au anunţat că primele teste clinice ale acestui potenţial vaccin, denumit „BriLife”, urmează să înceapă la data de 1 noiembrie.

Laboratoarele IIBR au produs un vaccin de tip VRV care a indus un „răspuns imun eficient” la animale mici, precum şoareci, hamsteri şi iepuri, dar şi la vieţuitoare mai mari, cum ar fi porcii, a declarat doctorul Shmuel Shapira, directorul institutului.

La data de 1 noiembrie, laboratorul va începe prima fază a studiilor clinice pe doi voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, recomandaţi de spitalele Sheba şi Hadassa, a precizat Shapira.

După obţinerea primelor rezultate, autorităţile vor trece de la doi subiecţi la 80 pentru finalizarea primei faze a studiului, urmând ca în decembrie numărul participanţilor să ajungă la 980, în cadrul celei de-a doua faze.

În cele din urmă, studiul va include 25.000 de subiecţi pentru a treia şi ultima fază a testelor clinice, programată pentru aprilie sau mai, notează AFP, citat de Agerpres.

Până în prezent, au fost obţinute 25.000 de doze, producţia urmând să crească la 15 milioane, un număr mai mare decât populaţia ţării (9 milioane de locuitori).

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră