Nokia va instala o rețea 4G pe Lună, anunță NASA

19 Oct 2020
Nokia va instala o rețea 4G pe Lună, anunță NASA

Agenția spațială nord-americană anunță că va implementa o rețea de telecomunicații 4G pe lună, iar compania finlandeză Nokia a fost selectată pentru a realiza acest proiect, comunică CNN, preluat de RFI România.

NASA a alocat, până acum, 370 de milioane de dolari pentru transferul de tehnologie pe lună, pentru a-și atinge obiectivul fixat pentru anul 2028, de a crea o bază lunară care să poată susține prezența oamenilor. În acest proiect sunt implicate peste 12 companii din întreaga lume.

Planurile includ inovații privind centrale electrice, criogenie, robotică, metode de aselenizare în condiții de siguranță și tehnologie 4G

Agenția susține că rețeaua ar putea adduce o îmbunătățire substanțială a comunicării față de actualele stații radio de pe lună.

Mai apoi, tehnologia va fi, la un moment dat, actualizată și se va trece la o rețeau 5G, de ultimă generație.

Pentru a participa la acest proiect, compania „Bell Labs”, deținută de finlandezii de la Nokia, a primit, deja, 14,1 milioane de dolari.

Tot NASA adaugă și că „Bell Labs” își va folosi rețeaua wireless pentru transmiterea datelor, controlul sateliților de pe lună, navigarea în timp real, dar și transmisii video la rezoluție HD, pentru oferi pe Pământ imagini mult mai detaliate din spațiu.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră