Finlanda pregătește restricții dure la intrarea în țară

13 Aug 2020 | scris de A.V.
Finlanda pregătește restricții dure la intrarea în țară

Finlanda vrea să impună izolarea obligatorie de 14 zile pentru orice persoană care vine din țările cu risc. Și România vă fi inclusă pe această listă, potrivit autorităților de la Helsinki.

Vor fi obligatorii și testele făcute la intrarea în țară. La acest moment sunt doar recomandate, informează stiri.tvr.ro.

Astfel de teste vor fi în curând obligatorii. Guvernul nu a anunțat încă de când. Dar măsură e inclusă în noul pachet prezentat de autorități. Va fi obligatorie și izolarea de două săptămâni după sosire. Iar cei care nu vor respecta regulile sunt pasibili de amendă și chiar închisoare, până la trei luni.

Ministerul Sănătății ia în considerare chiar interzicerea zborurilor din țările cu risc, dacă va fi necesar.

Planurile au fost făcute după ce mai mulți pasageri veniți cu avionul din Estul Europei sau țări balcanice s-au dovedit a fi infectați cu COVID, iar numărul celor care au refuzat testarea la sosire a fost foarte mare.

Autoritățile finlandeze spun că străinii au contribuit la creșterea bruscă a numărului de contaminări în această țară care a avut, la începutul verii, foarte puține cazuri.

Acum, Finlanda consideră "sigure" doar 25 de țări din întreagă lume - adică acele state care au avut mai puțin e 8 cazuri noi la sută de mii de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră