Terasele se deschid la 1 iunie. Noile măsuri de relaxare anunțate de Klaus Iohannis

28 Mai 2020 | scris de A.V.
Terasele se deschid la 1 iunie. Noile măsuri de relaxare anunțate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a prezentat principalele măsuri de relaxare care vor fi implementate de autorități din 1 iunie.

"În ce priveşte, totuşi, măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti pozitive. Începând din 1 iunie, câteva activităţi care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele, însă e clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale şi acestea vor fi comunicate", a arătat preşedintele într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, el a solicitat atenţie, în continuare, din partea populaţiei.

"Am avut o şedinţă destul de lungă împreună cu premierul Orban, cu mai mulţi miniştri şi consilieri prezidenţiali. Am analizat situaţia în care ne aflăm, stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun în perioada imediat următoare. Avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, avem aproape 200 de persoane la terapie intensivă. Deci, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă, în continuare, atenţie, atenţie, atenţie!", a spus Iohannis.

Astfel, deplasările în afara localității vor fi permise fără a mai fi necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere.

De asemenea, vor fi redeschide terasele și plaje cu anumite măsuri de distanțare socială și vor putea fi organizate și spectacole în aer liber la care să nu participe mai multe de 500 de persoane care respectă distanțarea socială.

O altă măsură extrem de importantă vizează elevii care vor susține examenele finale. Astfel, pentru copii care au probleme din cauza coronavirusului (fie simptome, carantină sau e bolnav) se va organiza o nouă sesiune.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră