Ministerul Justiției a anunțat primul caz COVID-19 pozitiv în rândul angajaților

09 Apr 2020 | scris de A.A.
Ministerul Justiției a anunțat primul caz COVID-19 pozitiv în rândul angajaților

Ministerul Justiției comunică faptul că astăzi, 9 aprilie, unul din angajații săi a fost confirmat cu COVID -19, se menționează în comunicat.
Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanțe și nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3 aprilie.

Conducerea ministerului a dispus deja aplicarea prevederilor legale incidente privind anunțul autorităților competente în astfel de situații, ancheta epidemiologică și izolarea persoanelor aflate în contact cu persoana confirmată.

Sediul Ministerului Justiției va fi complet decontaminat prin nebulizare în cursul zilei de astăzi. Precedenta decontaminare completă prin nebulizare a avut loc în data de 4 aprilie.

Ministerul Justiției rămâne operațional complet, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanță, online, videoconferințe și telemuncă, aplicate în baza instrucțiunilor emise de către Ministrul Justiției încă de la declararea stării de urgență.
Ministerul Justiției va continua să mențină o comunicare publică transparentă în legătură cu toate aspectele care țin de agenda și funcționarea instituției.

La scurt timp după aflarea veștii, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu a venit cu un comunicat prin care ne sunt prezentate măsurile ce se vor lua în perioada imediat următoare.

"Acum câteva minute am fost informat în legătură cu confirmarea unui caz de Covid - 19 în departamentul de buget-finanțe. Persoana confirmată nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3.04.2020.
Am dispus deja măsurile prevăzute legal într-o astfel de situație. Veți primi online și o instrucțiune formală privind activitatea în perioada imediat următoare și procedurile aplicabile conform legii.
Până atunci, vă comunic faptul că astăzi până la ora 12, întreg personalul va evacua sediul ministerului. Prima zi de lucru în sediu va fi marți 14.04.2020. Până atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. să își asigure capacitatea de a lucra online și telefonic, pentru a asigura continuitatea activității Ministerului chiar și în condițiile date.
Pentru a evita aglomerarea la ieșirea din sediul ministerului, evacuarea se face astfel: începând cu ora 11.40 se evacuează etajele 4-6, începând cu ora 11.50 începe evacuarea etajelor 2 - 4, apoi la ora 12 evacuarea etajului 1. Cabinetele demnitarilor evacuează ultimele sediul.
Șefii de compartimente își coordonează subordonații pentru ca evacuarea să se facă fără panică și dezordine și pleacă ultimii din locația compartimentului coordonat.
În următoarele trei zile vor avea loc trei decontaminări succesive în sediul Ministerului. Precedenta decontaminare a fost în data de 4.04.2020.
Vă rog să vă păstrați calmul și să aplicați instrucțiunile.
Calm, curaj și încredere! O să trecem cu bine și prin această situație. Dar pentru aceasta trebuie să aplicăm regulile.
Să aveți grijă de voi, limitați-vă contactele, respectați izolarea și să nu uitați să rămâneți conectați online, continuăm să funcționăm online.”, precizează Ministrul Justiției

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră