Donald Trump, încurajat să viziteze România. Cine îi va face invitaţia celui mai puternic om al planetei

05 Apr 2017 | scris de Jeanina Nastase
Donald Trump, încurajat să viziteze România. Cine îi va face invitaţia celui mai puternic om al planetei

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, a declarat astăzi,  la Botoșani, că îl va încuraja pe noul președinte american, Donald Trump, să viziteze România.

Șeful diplomației americane în România a declarat că o vizită a liderului american în țara noastră ar reprezenta „o mare realizare'“.  "A trecut foarte mult timp de când un președinte american a venit ultima oară aici și ar fi o mare realizare dacă acest lucru s-ar întâmpla. Mi-ar plăcea foarte mult să îl încurajez pe noul președinte să viziteze România. Nu știu dacă acest lucru se va întâmpla, dar țin degetele încrucișate pentru asta", a declarat Klemm, care a avut o întrevedere cu administrația publică locală din Botoșani.

Ambasadorul SUA a precizat că autoritățile române au lansat o invitație oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparține șefului de la Casa Albă. Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că nu are date privind o posibilă vizită în România a președintelui SUA, Donald Trump, și că nu poate nici confirma, nici infirma o astfel de informație. "Nu am date de acest fel și nici nu vreau să speculez. (...) Am spus lucrurile care sunt oficiale. (...) Nu pot să vă confirm sau să vă infirm", a spus Grindeanu, într-o conferință de presă, organizată la Centrul Tehnic Renault de la Titu.


 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Externe

Ultima oră