ALERTĂ METEO! Ploi torențiale în București și 11 județe, până joi la prânz

09 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
ALERTĂ METEO! Ploi torențiale în București și 11 județe, până joi la prânz

În intervalul 9 noiembrie, ora 14:00 — 10 noiembrie, ora 09:00, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Moldovei vor fi intervale de timp în care ploile vor fi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50 — 60 l/mp.

Astfel, până joi dimineață va fi Cod galben de ploi în municipiul București și în județele Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Ialomița, Constanța, Călărași și Giurgiu.

Totodată, meteorologii au emis și o informare de vreme rea valabilă la nivelul întregii țări de miercuri dimineață până joi la ora 12:00.

În intervalul menționat, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În sud și sud-est va ploua mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în sud-estul teritoriului, unde viteza la rafală va depăși temporar 50 — 55 km/h, iar pe litoral 60 — 70 km/h. La munte, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră