Viorica Dăncilă citează din Donald Trump: Împărtăşesc punctul de vedere al preşedintelui SUA

16 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Viorica Dăncilă citează din Donald Trump: Împărtăşesc punctul de vedere al preşedintelui SUA

Premierul Viorica Dăncilă a făcut miercuri seara unele dezvăluiri la Antena 3 despre discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele Klaus Iohannis şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, despre scandalul din DNA şi Legile Justiţiei, declarate neconstituţionale parţial de CCR.

Viorica Dăncilă a afirmat că în discuţiile cu ambasadorul american (foto) problema justiţiei a fost abordată pe scurt, fiind întrebată ce părere are despre apariţia în spaţiul public a înregistrărilor privind unii procurori de la DNA .

"I-am spus că sunt îngrijorată de ceea ce a ieşit în spaţiul public şi sunt îngrijorată şi din punctul meu personal, pentru că am văzut că într-una din aceste emisiuni se vorbea despre un dosar făcut unui premier. Eu sunt premier şi mă gândesc dacă este real, nu ştiu dacă este sau nu este, dar dacă este acest lucru mi se poate întâmpla şi mie", a declarat premierul la Antena 3.

Despre Legile Justiţiei, Dăncilă susţine că i-a spus lui Klemm că împărtaşeşte punctul de vedere al preşedintelui SUA. "Am văzut postarea lui Donald Trump de pe 10 februarie, în care acesta scria că pot fi acuzaţi, judecati oameni nevinovaţi. Nu redau exact, vă explic ceea ce vrea să spună mesajul dumnealui, că acest lucru poate ruina vieţi şi că, cine poate da înapoi o viaţă pe care, deja, ai distrus-o. Am spus că asta trebuie să se întâmple şi la noi, să avem încredere în justiţie, dar, în acelaşi timp, să nu avem cazuri în care să ne încadrăm în ceea ce a subliniat domnul preşedinte Donald Trump", a spus ea.

Premierul a mai spus că şi-a exprimat aceleaşi îngrijorări şi în discuţia de miercuri după amiază cu preşedintele Iohannis. "Domnul preşedinte m-a întrebat ce părere am despre ceea ce se întâmplă acum legat de justiţie, cum văd eu lucrurile. Am spus că ceea ce am văzut în spaţiul public pentru mine este îngrijorător. Aceasta din punct de vedere al simplului cetăţean, dar din punct de vedere al funcţiei pe care o ocup, cea de prim-ministru, a trebuit să iau măsurile necesare, şi anume chemarea ministrului Justiţiei în ţară.
Am spus că o să am o discuţie cu domnul ministru şi că voi cere ca domnul ministru să ia in calcul tot ceea ce a apărut în spaţiul public şi să vină cu o situaţie clară în faţa cetăţenilor şi Parlamentului", a afirmat Viorica Dăncilă.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră