UPDATE. Viitorul ministru de Finanţe anunţă concedieri şi dispariţia Pilonului II de pensii

29 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Viitorul ministru de Finanţe anunţă concedieri şi dispariţia Pilonului II de pensii

Ionuţ Mişa, propus ministru al Finanţelor, a declarat joi că, dacă Fiscul nu va reuşi să aducă bani buget, se vor face disponibilizări, şi că  Pilonul II de pensii va dispărea, rămânând doar I şi III. 

Ionuţ Mişa a confirmat zvonurile din această primăvară conform cărora Pilonul II de pensii va dispărea şi pentru care compania NN Pensii a primit o amendă uriaşă pentru că şi-a avertizat clienţii. 

 "La nivelul Pilonului II de pensii astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care a primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună", a spus Mişa, conform hotnews.ro, susţinând că acest pilon nu aduce mari beneficii celor care contribuie la el.  

El a precizat că ia în calcul să dea posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze pentru Pilonul III de pensii, privat, sau să meargă către Pilonul I, de stat. 

De asemenea, Mişa a spus că în prezent există un deficit bugetar de două miliarde de lei, iar dacă acesta nu va fi acoperit din încasările Fiscului, se va recurge la concedieri.

"Dacă nu reuşim să aducem colectarea veniturilor la un nivel sustenabil, voi încerca să reduc cheltuielile birocratice. Voi reduce numărul de posturi din administraţie", a declarat ministrul propus la Finanţe.

De asemenea, ministrul interimar Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat blocarea angajărilor în administraţia publică locală şi centrală până la sfârşitul anului.

Întrebat, joi, înainte de votul de învestitură pentru Cabinetul Tudose, despre desfiinţarea pilonului II de pensii, anunţată de ministrul propus pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, liderul PSD Liviu Dragnea a răspuns: „O prostie!”.

Şi premierul desemnat Florin Tudose a negat că se desfiinţează Pilonul II de pensii. "Nu ştiu de a spus ministrul acest lucru. O să-l întreb. Cum să spună aşa ceva? Nu se desfiinţează. Punct", a declarat Tudose.

"Îmi cer scuze pentru declaraţia despre desfiinţarea Pilonului II de pensii, a fost o eroare, nu se desfiinţează", a declarat Mişa, fără alte precizări.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră