Urmează ninsori, precipitaţii mixte, polei şi ploi moderate cantitativ

06 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Urmează ninsori, precipitaţii mixte, polei şi ploi moderate cantitativ

Din păcate, vremea va fi şi mâine la fel de câinoasă, motiv pentru care este de preferat să evitaţi călătoriile cu autoturismele personale. Ciclonul de origine mediteraneană se va deplasa către Marea Neagră, astfel că vom avea parte de căderi de precipitaţii şi intensificări ale vântului în toată ţara. Local, în Moldova şi sudul Dobrogei, cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 15...20 l/mp.

 

Moldovenii vor avea parte de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Stratul de zăpadă depus va ajunge la o grosime de 10 centimetri. După prânz, vântul va creşte în intensitate şi va atinge viteze de 55-65 km/h. Astfel, în Bucovina vor fi condiţii pentru viscol şi transport de zăpadă. Temporar, în Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, însă se va depune strat de zăpadă doar pe arii restrânse. În părţile sudice al României va ploua. În Dobrogea şi Lunca Dunării vântul va atinge la rafală viteze de 65 km/h.

 

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit informarea meteorologică pentru precipitaţii moderate cantitativ, intensificări ale vântului şi polei, valabilă pentru toată ţară, până joi seară, la ora 20:00. În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii în toată ţară. În regiunile sud-estice şi în sudul extrem vor predomină ploile, în nordul şi centrul Moldovei, în zonele montane şi submontane vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. Se vor cumula cantităţi de apă de peste 10...15 l/mp. Local se va semnala polei. Vântul se va intensifica îndeosebi în regiunile sud-estice şi estice, cu rafale de 50...60 km/h.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră