La Sinaia se aşteaptă ca la începutul lunii viitoare să fie inaugurată Telegondola Carp. Până atunci, turiştii se mulţumesc să schieze doar în golul alpin de la Cota 2.000, pe pârtiile deservite de telescaunele Valea Dorului şi Valea Soarelui. Spre oraş, pe Carp, este zăpadă, însă numai până la Cota 1.600. În Buşteni, în ciuda căldurii, se poate schia fără probleme pe pârtia Kalinderu 1. Cealaltă pistă, care trece pe sub linia telescaunului, nu este înzăpezită. La Poiana Braşov sunt deschise toate pârtiile, iar de curând a apărut şi o zăpadă proaspătă, numai bună pentru cei care îndrăgesc să coboare de pe munte prin powder.
La Straja se poate schia pe toate pârtiile din partea superioară a Masivului Vălcan. Avem parte de o iarnă atât de caldă încât până acum nu s-a putut schia pe pista ce coboară din staţiune până în Lupeni. Din acest motiv, telegondola este folosită de turişti doar pentru accesul pe munte. Ninsorile din ultimele zile au mai îngroşat stratul de zăpadă cu încă 10 centimetri, iar în fiecare noapte instalaţiile de zăpadă artificială funcţionează până la ivirea zorilor. Pentru cei care vor să meargă la schi pe Valea Jiului, o altă variant[ este Parîngul. În staţiunea de lângă Petroşani se poate schia pe pârtia Europarîng şi pe sub telescaun, până la staţia intermediară.
În Maramureş se poate schia atât la Șuior, lângă Baia Sprie, cât şi la Cavnic. În zonă a nins abundent în ultimele zile, astfel că stratul de zăpadă este destul de consistent. La Cavnic sunt deschise pârtiile Roata 1 şi Roata 2. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează în week-end până la ora 22:00. Condiţii bune de schi mai întâlniţi şi în judeţul Harghita, la Băile Tuşnad, Băile Harghita, Băile Homorod şi Harghita Mădăraş, dar şi în judeţul Mureş, la Sovata şi la Praid.