Un transportor blindat Piranha 3C s-a scufundat în Brațul Borcea al Dunării

06 Iun 2023 | scris de A.V.
Un transportor blindat Piranha 3C s-a scufundat în Brațul Borcea al Dunării

MApN confirmă că un transportor blindat Piranha 3C s-a scufundat sâmbătă în Brațul Borcea al Dunării, în urma unor inflitrații de apă, în timpul unui exercițiu NATO. Nu au fost victime. Vehiculul a fost recuperat a doua zi.

Ministerul Apărării precizează că transportorul Piranha 3C s-a scufundat la aproximativ 15 metri de mal, la o adâncime de opt metri, pe timpul unei secvențe de antrenament care a presupus traversarea Brațului Borcea cu mijloace blindate amfibii. Acesta efectua manevre pentru traversarea apei, moment în care echipajul “a raportat infiltrarea apei în interiorul maşinii de luptă. În urma aplicării în regim de urgenţă a procedurilor standard de salvare şi evacuare a personalului, toţi membrii echipajului au fost aduşi la mal în siguranţă”, transmite MApN, care precizează că transportorul a fost recuperat duminică.

Ministerul mai adaugă că sunt în desfășurare procedurile de evaluare a stării tehnice a transportorului, care a intrat deja în lucrări de întreținere, în vederea repunerii în stare de operativitate. Incidentul s-a petrecut în timpul exercițiului “Saber Guardian 23″, la care au participat militari din Albania, Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, Portugalia, R.Moldova, Statele Unite ale Americii, Țările de Jos și România.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră