Fostul europarlamentar declarat, la instanța supremă, că este posibil să se pronunţe o pedeapsă cu executare, dar că este pregătit pentru orice.
"Dacă domnilor procurori le este foarte clar că eu sunt vinovat, de ce le este frică să audieze martori, de ce le este frică să îşi expertizeze probele, de ce le este frică să îmi permită apărarea? u nu ştiu ce se va întâmpla astăzi. Se pot întampla multe. Ce s-a întâmplat până acum este o farsă judiciară”, a spus Adrian Severin.
El a postat, pe Facebook, un mesaj video în care spune că peste puţine zile va încheia 25 de ani de luptă, în care a intrat singur, „fără a face parte din vreo grupare, reţea, conspiraţie sau clan oligarhic”, şi tot aşa o va încheia.
Fostul europarlamentar a spus că nu îi este frică de cruce şi că le poate acorda iertare "călăilor în robă”.
"Curând se ca consuma farsa judiciară românească declanşată pe baza unei farse jurnalistice străine, fără a mi se îngădui o singură probă în apărare. Nu îmi este frică de cruce, suferinţa purifică şi înalţă. Atât cât această suferinţă mă priveşte doar pe mine, le pot acorda iertare călăilor în robă. Fără voia lor fac parte deja din istoria României, iar părticica aceasta de istorie ei vor să o întineze”, a spus Severin în mesajul video.
Întrebat la cine se referea atunci când a vorbit despre "călăi în robă”, Adrian Severin a spus că sunt cei care "execută fără să judece”.
Adrian Severin a solicitat instanţei audierea mai multor martori, în susţinerea apelului formulat după decizia prin care a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011 ar fi acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la "Sunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European şi votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societăţii comerciale pe care cei doi pretindeau că o susţin. Judecătorii i-au respins cererea de audiere a jurnaliştilor englezi care i-au promis bani pentru depunerea unor amendamente, a fostului preşedinte Traian Băsescu şi a fostului şef al SRI George Maior.
Fostul europarlamentar a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 11 septembrie 2013, pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar în 23 februarie 2016 a fost condamnat, de instanţa de fond, la trei ani şi trei luni de închisoare cu executare. Decizia a fost contestată de Adrian Severin şi de procurori la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va pronunţa o decizie definitivă în această cauză.
La momentul investigaţiei jurnalistice, trei europarlamentari - Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler şi fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat "să-şi vândă serviciile" unor jurnalişti ai ziarului "The Sunday Times", care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby. Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European să le plătească 100.000 de euro pe an în schimbul "ajutorului" pentru adoptarea unor amendamente.