SUA inaspresc conditiile pentru acordarea vizelor

02 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
SUA inaspresc conditiile pentru acordarea vizelor

Departamentul de Stat Statele Unite au adoptat un nou chestionar pentru solicitanţii de viza. Se cer date biografice suplimentare despre ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de muncă si calatoriile, dar şi numerele tuturor paşapoartelor deţinute anterior, adresele de e-mail şi numerele de telefon din ultimii 5 ani.

De asemenea, fiecare persoană care aplică pentru viză va fi nevoită să-și dezvăluie ID-urile cu care activează sau a activat pe rețele sociale în ultimii cinci ani. Un oficial al Departamentului de Stat a ținut precizat pentru Reuters că oficialii de la ambasade vor putea solicita în orice moment informații suplimentare pentru "confirmarea identității și realizarea unor verificării mai riguroase pentru siguranța națională”, conform playtech.ro.

Răspunsurile nu sunt obligatorii, dar refuzul de a da informaţiile cerute poate amâna sau poate chiar împiedica eliberarea vizei, conform TVR. Mulţi consideră că noile chestionare sunt excesiv de dificile, că vor duce la întârzieri in procesarea cererilor şi vor descuraja, de exemplu, studenţii si oamenii de ştiinţă care vor să intre in Statele Unite. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră