La munte este zăpadă pe partii acolo unde administratorii au ştiut să se gospodărească. La Sinaia este atât de frig încât sunt şanse ca de săptămâna viitoare să se poată schia de la Cota 2.000 până la marginea oraşului. Deocamdată, paradisul sporturilor de iarnă şi-a întins hotarele doar în Valea Dorului şi în Valea Soarelui. Toate instalaţiile sunt pregătite pentru un weekend “aprins”. Se poate schia atât pe pârtiile amenajate, dar trebuie spus că este loc destul şi pentru amatorii de free-ride. Cu puţină atenţia se poate coborî de la Cota 2.000 până la Cota 1.400 pe schiuri.
Condiţii bune pentru schi şi snowboarding întâlniţi şi în celalalte staţiuni de pe Valea Prahovei, dar şi la Bran şi la Cheile Grădiştei, în judeţul Braşov. Aceste două din urmă localităţi sunt preferate de cei care îşi doresc să se distreze şi nu beneficiază de prea mulţi bani. În plus, rar se poate întâmpla că acolo să găsiţi aglomeraţie.
În Poiana Braşov sunt deschise toate pârtiile. Suntem la jumătatea sezonului, acum câţiva ani s-au băgat zeci de milioane de euro în cea mai scumpă staţiune din România şi este normal că în luna ianuarie tot domeniul schiabil să fie funcţional. Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale, zăpada este suficientă, astfel că este de aşteptat că numărul turiştilor ce vor ajunge în Masivul Postăvaru să fie unul foarte mare. Cea mai mare problema o reprezintă locurile de parcare. Aşa e în România. Constuim instalaţii care pot transporta mii de oameni pe ora şi avem 300 de locuri de parcare în statiune.
În clipă de faţă, la Straja, pe Valea Jiului, sunt deschise toate pârtiile. Staţiunea este plină de turişti, însă administratorii instalaţiilor de transport pe cablu dau asigurări că la îmbarcare nu sunt cozi foarte mari datorită capacităţii ridicate a telefericelor. Bănăţenii au de unde alege dacă vor să meargă la schi în zilele cele ce urmează. Pe lângă Straja, condiţii foarte bune mai sunt şi în Parîng, unde se poate schia până la staţiile de jos ale celor două telescaune. De asemenea, la Voineasa totul arată perfect, iar preţurile au rămas neschimbate faţă de anul trecut. Cea mai apropiată pârtie de Timişoara este însă cea de la Văliug, din judeţul Caraş-Severin.
Starea pârtiilor
Azuga – 25 cm – SE SCHIAZĂ
Straja – 40 cm – SE SCHIAZĂ
Sovata – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Parîng – 35 cm – SE SCHIAZĂ
Voineasa – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Rânca – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Bran – 20 cm – SE SCHIAZĂ
Sinaia – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Buşteni – 20 cm – SE SCHIAZĂ
Predeal – 24 cm – SE SCHIAZĂ
Poiana Braşov – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Cheile Grădiştei - 30 cm – SE SCHIAZĂ
Băile Tuşnad – 20 cm – SE SCHIAZĂ
Băile Homorod – 20 cm – SE SCHIAZĂ
Băile Harghita – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Arena Platos – 20 cm – SE SCHIAZĂ
Arieşeni – 25 cm – SE SCHIAZĂ
Cavnic – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Vatra Dornei – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Suior – 30 cm – SE SCHIAZĂ
Praid – 20 cm – SE SCHIAZĂ