Spitalul din Drobeta-Turnu Severin: dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

31 Mar 2020 | scris de A.A.
Spitalul din Drobeta-Turnu Severin: dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

În plină pandemie și o criză de spitale și cadre medicale, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus, acesta fiind purtat între spitale și fiind nevoit să cheme de mai multe ori ambulanța acasă. 

În 24 martie, pacientul a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin - Secţia Boli Infecţioase, întrucât avea deficiențe respiratorii majore. În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat tratament medicamentos.

Două zile mai târziu, pacientul a solicitat ambulanța din nou pentru că starea de sănătate i s-a agravat.

A fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Secţia UPU. A fost testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, potrivit Digi24.

Reamintim mesajul transmis de Secretarul de Stat și șeful DSU, dl Raed Arafat: acesta a atras atenţia medicilor, duminică seară, că nu pot refuza pacienți la internare, pe motiv că nu au fost testați pentru COVID-19, iar refuzul internării intră sub incidenţa legii penale. Personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător, a spus șeful DSU. El a anunțat că a emis un ordin în acest sens, după ce au existat mai multe asemenea situaţii de refuz. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră