„Am depus o plangere impotriva judecatoarei Bogdan Camelia, pentru ca in sedinta de judecata in care era vorba despre validarea sau nu a arestarii, a facut apel la o serie intreaga de fapte care nu aveau nicio legatura cu presupusa fapta. Mai mult decat atat, consider ca si-a indeplinit obligatiunile luand un rol de "procuror sef" si recomandand procurorului, ca si cand as fi fost absolut vinovat si ca si cand ar fi fost vorba despre o sentinta, si nu de o discutie asupra arestarii preventive. Procurorul de caz a urmat intru-totul toate recomandarile, completand cu fapte care nu aveau legatura cu cauza", a declarat Sorin Oprescu, la CSM.
Fostul edil spune că vrea să aibă parte de un proces echitabil şi consider că este "inechitabil" felul în care a judecat magistratul Camelia Bogdan. "Eu am dat de buna credinta declaratia in fata judecatorului de drepturi si libertati, ca sa constat ca incheierea acelei sedinte si motivarea sunt facute pe o serie de fapte care nu au legatura cu presupusa fapta. Doresc sa am parte de un proces echitabil. Ori in momentul in care mi se intampla asa ceva si chiar mi se intampla, pentru ca procurorul de caz executa la comanda recomandarile astea, asta este imixtiune in ceea ce inseama echitabilitatea unui proces. Consider că este o abatere disciplinara. Consider ca este total inechitabil felul in care a judecat in acea sedinta. Lucrurile astea nu pot merge asa", a spus Oprescu, potrivit RTV.
De ce a fost arestat Sorin Oprescu
Declaraţiile lui Sorin Oprescu au fost susţinute de explicaţiile avocatului său: "Plangerea vizeaza conduita judecatorului de drepturi si libertati, in sensul ca acesta a dat dovada de impartialitate, fiind partinitor cu DNA. S-a erijat intr-un procuror sef. (...) Mai mult decat atat, desi se valida sau nu se valida masura arestarii preventive atunci, judecatoarea a gasit de cuviinta sa spuna ca inculpatul se gaseste vinovat de savarsirea infractiunii de luare de mita, pentru care prezumtia de nevinovatia a fost incalcata“.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat. În același dosar au mai fost deferite justiției alte opt persoane. Conform unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului București.