Telegondola Carp a fost inaugurată. Care sunt primele avantaje de care se bucură turiştii

13 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Telegondola Carp a fost inaugurată. Care sunt primele avantaje de care se bucură turiştii

Autorităţile locale au inaugurat în această săptămână Telegondola Carp. Noua linie de teleferic urcă de la Cota 1.400 până în vârful Masivului Furnică, staţia superioară fiind amplasată la altitudinea de 2.050 de metri. Astfel, staţiunea prahoveană se mândreşte nu doar cu singura telegondolă construită în ţara noastră inaugurată în acest sezon, dar şi cu cea mai mai mare altitudine la care ajunge o instalaţie de transport pe cablu.


De acum înainte, concurenţa dintre Transport Urban Sinaia, societate care administrează cele două telegondole, telescaunul Valea Soarelui şi reţelele de zăpadă artificială, şi Teleferic Prahova, care se ocupă de cele două telecabine, telescaunul care urcă de la Cota 1.400 la Cota 2.000, telescaunul Valea Dorului, teleschiul Vanturiș, dar şi alte instalaţii de transport pe cablu din Buşteni, Azuga şi Predeal, se anunţă acerbă.


Teleferic Prahova a făcut prima mutare în decembrie, atunci când a anunţat că toţi sinăienii pot beneficia de transport pe cablu gratuit, de luni până joi. Astăzi, s-a mai făcut un pas înainte. Acelaşi operator de teleferice a luat decizia de a reduce preţurile cu 45%. Astfel, cine alege să meargă la Sinaia de luni până vineri, plăteşte numai 80 de lei pentru un ski-pass valabil toată ziua pentru cele două telecabine, telescaunul Valea Dorului şi cel care urcă până la Cota 2.000, precum şi pentru teleschiul Vanturis, atunci când acesta funcţionează. Sâmbătă şi duminică, pentru aceleaşi servicii, orice turist plăteşte 100 de lei. Reducerile se aplică începând de luni, 15 februarie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră