Senatul SUA a votat legea care permite căsătoria între persoane de același sex

30 Noi 2022
Senatul SUA a votat legea care permite căsătoria între persoane de același sex

Proiectul de lege, care asigură că căsătoriile între persoane de același sex și interrasiale sunt consacrate în legea federală, a fost aprobat marți cu 61-36, inclusiv sprijinul a 12 republicani, anunță Sky News.

Adoptarea proiectului de lege este un semn al schimbării politicii privind căsătoriile între persoane de același sex și va oferi o măsură de ușurare pentru sutele de mii de cupluri care s-au căsătorit de la decizia Curții Supreme din 2015 care a legalizat căsătoria homosexuală la nivel național.

Proiectul de lege a câștigat amploare de la decizia Curții Supreme din iunie care a anulat dreptul federal la avort - o hotărâre care includea o opinie concordantă din partea judecătorului Clarence Thomas, care sugera că și căsătoria între persoane de același sex ar putea fi amenințată.

Președintele Joe Biden a lăudat votul bipartizan și a spus că va semna proiectul de lege „prompt și cu mândrie” dacă va fi adoptat de Camera Reprezentanților, pe care republicanii l-au câștigat la alegerile intermediare de la începutul acestei luni.

El a spus că proiectul de lege va asigura că tinerii LGBTQ „vor crește știind că și ei pot duce o viață plină și fericită și își pot construi propriile familii”.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a spus că legislația „se va apropia de mult timp” și face parte din „marșul dificil, dar inexorabil al Americii către o mai mare egalitate”.

Legislația nu va forța niciun stat să permită cuplurilor de același sex să se căsătorească.

Cu toate acestea, va cere statelor să recunoască toate căsătoriile care au fost legale acolo unde au fost efectuate și să protejeze actualele uniuni între persoane de același sex, dacă decizia Curții Supreme din 2015 Obergefell v. Hodges ar fi anulată.

Republicanii care au votat pentru legislație au inclus: Thom Tillis și Richard Burr din Carolina de Nord, Susan Collins din Maine, Rob Portman din Ohio, Todd Young din Indiana, Shelley Moore Capito din Virginia de Vest, Mitt Romney din Utah, Joni Ernst din Iowa, Roy Blunt din Missouri, Cynthia Lummis din Wyoming și Lisa Murkowski și Dan Sullivan din Alaska.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră