Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de Florin Secureanu la Curtea de Apel Bucureşti. Florin Secureanu, directorul demis al Spitalului Malaxa, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA. Secureanu a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini, după mai bine de şase ore de audieri. Acesta a fost pus sub acuzare pentru luare de mită şi delapidare. Florin Secureanu a cheltuit aproape 2 milioane de lei din banii Spitalului, în folos propriu, acuză procurorii DNA.
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09 decembrie 2016, a inculpatului Secureanu Florin - Adrian, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Malaxa din București pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată.
În perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului.
Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul și-a însușit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă și prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa.
Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziții, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi și chitanțe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăți comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăți nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa și în consecință nu au prestat niciun serviciu și nu au livrat niciun fel bunuri instituției publice.
Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, în mod repetat, suspectul Secureanu Adrian Florin a pretins unei societăți comerciale care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau în străinătate și în țară. Astfel, societatea comercială a plătit unei agenții de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi.
Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului și apropiații săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziționarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinațiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât și în România, sustin anchetatorii.