Șapte cadre medicale ale echipei de voluntari care a fost peste Prut, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

17 Mai 2020 | scris de A.A.
Șapte cadre medicale ale echipei de voluntari care a fost peste Prut, confirmate pozitiv cu noul coronavirus

Șapte persoane din echipa care a fost în Republica Moldova sunt depistate cu noul coronavirus, iar premierul Ludovic Orban a spus că le dorește însănătoșire grabnică și le mulțumește pentru gestul făcut de a se oferi voluntar să meargă să-i ajute pe colegii de peste Prut, potrivit Digi 24.

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a spus duminică premierul Ludovic Orban.

Dintre cele 7 persoane infectate, patru sunt cadre medicale (3 medici și o asistentă medicală).

Toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună și sunt tratate în țară, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică.

O echipă formată din 42 de medici și asistenți români a plecat, la sfârșitul lunii trecute, în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această ţară. Ei au stat în Republica Moldova 15 zile și au revenit de curând în țară.

Sâmbătă, la revenirea în țară, ei au fost întâmpinaţi la vama Albiţa de către premierul Ludovic Orban, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră