Românii continuă să îşi caute locuri de muncă în afara țării

25 Sep 2022 | scris de A.V.
Românii continuă să îşi caute locuri de muncă în afara țării

Românii continuă să îşi caute locuri de muncă în afara țării, cu atât mai mult acum, în septembrie, cu anotimpul vacanțelor încheiat - arată analiza unei platforme de recrutare online.

De la începutul lunii până în prezent au fost depuse peste 10.000 de solicitări. Care sunt cele mai căutate țări și ce domenii de activitate aleg românii? 

Germania este țara aleasă de cei mai mulți, respectiv o treime dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate, urmează Olanda, Franța, Belgia și Marea Britanie, iar nou intrate în clasament sunt Emiratele Arabe Unite.

Domeniile de interes pentru candidați sunt, printre altele, transport, retail, turism, construcții, agricultură și industrie alimentară, iar salariul și condițiile de viață mai bune sunt principalele motive pentru care aleg să emigreze, fie și pentru o perioadă limitată de timp, mai arată analiza realizată de eJobs.

Cei care aplică cel mai mult la slujbele postate de angajatorii străini sunt persoanele care au între 2 și 5 ani de experiență, dar și cei care au maximum 2 ani și persoanele foarte tinere.

Angajatorii străini caută cu precădere absolvenți cu studii superioare și muncitori calificați, iar în privința limbilor străine pe care trebuie să le cunoască, cel mai des menționate în anunțurile de angajare sunt engleza, germana, finlandeza, franceza și spaniola.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră