România se oferă să primească aproape 2000 de refugiaţi din Italia şi Grecia

18 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
România se oferă să primească aproape 2000 de refugiaţi din Italia şi Grecia

Ministerul de Externe a făcut o ofertă pentru primirea în România a aproape 2000 de refugiaţi din Grecia şi Italia. Aceştia se vor adăuga altor 700 aflaţi deja în ţara noastră.

"Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiați", a declarat ministrul de Externe, Teodor  Meleșcanu, într-un interviu acordat Realitatea TV, conform agerpres.ro.

El a subliniat că România "participă masiv la operațiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni".

"Evident că problema migrației și cea a refugiaților sunt două categorii distincte. Primii sunt refugiați din motive politice, din cauze de război, dar există și o migrație cu caracter economic, mai ales din țările cu regimuri eșuate, cu condiții de viață foarte grele. România și-a exprimat solidaritatea, deși am mers pe ideea că nu este normal să avem cote fixe. În același timp, ne-am manifestat disponibilitatea de a primi un anumit număr de refugiați", a mai spus ministrul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră