România a schimbat numele comisarului UE pentru a propune o femeie după presiunile Ursulei Von der Leyen de a înlocui candidații bărbați

02 Sep 2024
România a schimbat numele comisarului UE pentru a propune o femeie după presiunile Ursulei Von der Leyen de a înlocui candidații bărbați

Europarlamentarul Roxana Mînzatu primește numirea de la București. Ursula Von der Leyen a făcut presiuni asupra țărilor mai mici pentru a-și schimba candidații bărbați pentru femei, din cauza lipsei de candidate feminine. Odată cu schimbarea României, sunt opt ​​femei nominalizate plus însăși von der Leyen. Una dintre acele alegeri feminine este din Bulgaria, care este singura țară care nominalizează un bărbat și o femeie, scrie Politico

România a nominalizat-o europarlamentarul Roxana Mînzatu drept următorul său comisar european, după ce inițial a propus un bărbat pentru acest rol.

Mînzatu, o socialista, va fi alegerea oficială a țării, premierul Marcel Ciolacu spunând într-o declarație că Mînzatu a discutat duminică cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Candidatul român era de așteptat să fie Victor Negrescu, care luna trecută a devenit vicepreședinte al Parlamentului European și este șeful delegației socialiste române în Parlament.

„Am înțeles că Ursula von der Leyen a cerut mai multe femei candidate pentru comisar, așa că numele meu nu a fost niciodată prezentat. Accept această decizie deoarece am susținut întotdeauna drepturile de gen, care, după înțelesul meu, a fost singurul argument pentru a nu-mi pune numele în față. Sper că alte țări și grupuri politice vor depune același efort”, a declarat Negrescu pentru POLITICO. „Am fost unul dintre cei mai tineri potențiali candidați, așa că sper totuși că vom avea în continuare comisari tineri”, a adăugat Negrescu, care are 39 de ani.

Von der Leyen a făcut presiuni asupra țărilor mai mici pentru a-și schimba candidații bărbați pentru femei, din cauza lipsei de candidate feminine. Odată cu schimbarea României, sunt opt ​​femei nominalizate plus însăși von der Leyen. Una dintre acele alegeri feminine este din Bulgaria, care este singura țară care nominalizează un bărbat și o femeie.

The Times of Malta a raportat săptămâna trecută că von der Leyen dorea premierului maltez Robert Abela să-l înlocuiască pe actualul său nominalizat, Glenn Micallef, cu o femeie potrivită.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră