Organizatorii evenimentului, la care au participat 12 concurenți din întreaga lume, printre care s-au numărat și trei români, au anunțat că Tiberiu a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora locală 4.44 pm, după ce a alergat ultimii 30 kilometri, în ciuda unor probleme la o gleznă, potrivit agerpres.ro. „Și avem un câștigător al ediției 2016 a competiției 6633 Arctic Ultra... Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora 4.44 pm. Tibi a condus cursa de la început până la sfârșit și este, fără îndoială, un campion", au scris organizatorii pe pagina de Facebook a maratonului.
Pe locul al doilea, la 56 de minute în spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo (PJ), care a mai participat la acest ultramaraton în 2010. În concurs s-au mai înscris alți doi români — Vlad Tănase și Andrei Roșu, care au reușit și ei să termine competiția. Tiberiu, Vlad și Andrei se află la prima participare în această competiție. Din totalul de 12 concurenți înscriși anul acesta, doi au fost nevoiți să abandoneze pe parcurs. Ultramaratonul de la Cercul Polar a debutat în 11 martie, iar fiecare participant a avut nevoie de pregătiri în condiții extreme, pentru a putea face față condițiilor meteo neprielnice.
CITIŢI ŞI: PREMIERĂ PENTRU ROMÂNIA. Povestea românilor care vor participa la ultramaratonul de la Cercul Polar
„E o premieră pentru România. Doi dintre noi, Eu si Vlad Tănase mergem acolo şi pentru a trage atenţia şi asupra deşertificării din sudul României. Noi am participat în ultimii ani la plantări în Sudul României şi am văzut că e cam dezastru pe acolo, s-a defrişat foarte mult. Vrem să plantăm. E un proiect „Pădurea copiilor“ în care ne-am propus să plantăm câte un puiet pentru fiecare nou-născut. În acelaşi timp, în aprilie, la câteva săptămâni după noi, un alt alergator care sustine această cauza va alerga în deşert. Am zis că împreună mergem, şi la frig şi la cald, să atragem atenţia asupra schimbărilor de climă care pot reveni în România din cauza defrişărilor“, declara înainte de plecare Andrei Roşu pentru site-ul www.mariustuca.ro.
„Noi plecăm pe şase martie, concursul începe pe 11, mai exact între 11 şi 19 martie se desfăşoară.Vor fi participanţi din 12 ţări. Este o competiţie dedicată sportivilor amatori, nu se dau premii în bani, de aceea nu vin profesionişti sau sportivi de elită acolo, dar vin oameni care vor să-şi depăşească limitele, să-şi exploreze aceste limite, de fapt, să descopere anumite lucruri despre propria persoană. Ca orice lucru în viaţă, sigur există şi riscuri, dar ne-am pregătit foarte bine. Dormim pe balcon, dormim afară, ne antrenăm la temperaturi scăzute, suntem destul de căliţi. Noi ne antrenăm de ceva timp, eu alerg din 2010. Primul meu maraton a fost chiar la Polul Nord în 2010, am ceva experienţă în condiţii polare. Şi ceilalţi doi se antrenează foarte bine şi vedem ce va fi“, a concluzionat Andrei Roşu.