Sicriul cu trupul neînsuflețit al altetei regale a fost depus în Sala Tronului. Înalţi prelaţi catolici au oficiat o rugăciune catolică, prezidată de arhiepiscopul mitropolit Ioan Robu, în prezența reprezentantului Patriarhiei Române.
Joi și vineri, între orele 8.00 și 22.00, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal.Ţinuta trebuie să fie una corespunzătoare, în culori închise. Sunt interzise fotografierea şi filmarea, iar florile nu vor fi depuse la catafalc, ci în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuar.
Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al reginei va fi așezat pe un catafalc chiar în fața palatului, unde va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul publicului în Piața Palatului va fi liber, în zonele special amenajate pentru participanți.Slujba de înmormântare a Reginei Ana este programată pentru sâmbătă, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș. Înmormântarea va avea loc pe 13 august, se arată în programul funeraliilor postat pe site-ul familiei regale, potrivit Antena3.
Reguli pentru cei care merg la Palatul Regal
- Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, în culori închise
- Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase, de niciun fel
- Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii
- Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice
- Fotografierea și filmarea sunt interzise
- Să aibă la ei un document de identitate
- Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc
- Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal ori pe trotuarul din fața grilajului Palatului
- Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei
- În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise