Reactia lui Putin."Azi am fost injunghiati pe la spate"

24 Noi 2015 | scris de Gheorghe Voicu
Reactia lui Putin.

Acest eveniment tragic va avea consecințe serioase pentru relațiile ruso-turce. Noi am considerat întotdeauna Turcia nu pur și simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu știu cine a avut nevoie de ceea ce s-a întâmplat astăzi, în mod singur nu noi”, a spus președintele rus.

Totodata Putin considera ca neavenita reuniunea NATO convocata de urgenta pe tema acestui incident.

În loc să ne contacteze pe noi imediat, Turcia a făcut apel la partenerii săi din NATO, de parcă noi le-am fi doborât avionul, și nu invers. De ce? Vor ca NATO să susțină Statul Islamic?", a spus liderul rus."Azi am fost injunghiaqti pe la spate" a mai spus Putin intr-o iesire fara precedent.

 

Azi dimineata, Turcia a anuntat ca avioanele sale vanatoare au doborat un avion militar rusesc dupa ce acesta a patruns in spatiul aerian turc. Mai mult, armata turca sustine ca a trimis mai multe averismente avionului rusesc dar nu a primit niciun raspuns. In schimb ,Rusia sustine ca avionul se afla in spatiul aerian sirian si a fost doborat de lovituri de artilerie. Cei doi piloti au reusit sa se catapulteze. Nu se stie inca soarta acestora dar informatii neconfirmate anunta ca unul dintre pilotii rusi a fost ucis de fortele rebele anti-Assad.

De altfel, in ultima saptamana,Turcia s-a plans de mai multe ori ca spatiul sau aerian a fost incalcat de aviatia rusa dar Moscova a respins aceste acuzatii.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră