Concedieri masive la RAFO. Patronul rus dă vina pe ANAF

07 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Concedieri masive la RAFO. Patronul rus dă vina pe ANAF

Economia românească trece prin momente tot mai dificile, iar numărul şomerilor proveniţi din muncitorii care au lucrat pe platformele industriale ce erau cândva importante este tot mai mare.

Publicaţia UNUpe Trotuş, care apare la Oneşti, anunţă un adevărat dezastru în localitatea băcăuană. “RAFO Oneşti va disponibiliza în zilele următoare mai bine de jumătate dintre angajaţi! 300 de muncitori de la RAFO vor intra în preaviz, urmând ca după 15 zile să le înceteze raporturile de muncă cu societatea de la Borzeşti. Totul este bătut în cuie”, scrie publicaţia mai sus amintită. În prezent, pe ştatele de plată ale RAFO mai figurau circa 480 de salariaţi. În acest an, RAFO nu a mai achitat salariile personalului său.

Potrivit ziarului din Oneşti, falimentul RAFO nu mai poate fi evitat. “Oligarhul rus Iacov Goldovskiy, care deţine compania Petrochemical Holding GmbH, acţionarul majoritar al RAFO Oneşti, a anunţat falimentul societăţii de pe platforma chimică de la Borzeşti. Într-o scrisoare trimisă sindicalistului Ion Marian, Goldovskiy susţine că falimentul este iminent, după ce ANAF a instituit sechestru asupra întregului patrimoniu al RAFO, la începutul acestui an. Sechestrul asigurător a fost dispus în dosarul RAFO-CAROM, în care oamenii de afaceri Ovidiu Tender şi Marian Iancu au primit ani grei de puşcărie. Sechestrul, care este considerat ilegal de acţionariatul rus de la RAFO, a fost instituit în condiţiile în care o firma a lui Tender - Prospecţiuni SĂ - deţine 2,73 la sută din acţiunile RAFO”, scriu gazetarii moldoveni.

Aceştia oferă şi pasaje din scrisoarea lui Goldovsky. "Din păcate, toate planurile s-au ruinat din momentul introducerii de către ANAF a acelui sechestru ilegal. Şi încă ceva. Aşa cum reiese din analiza preliminară a situaţiei create din cauza sechestrului, care din punct de vedere juridic este absolut ilegal, acesta este doar încă o mărturie dintr-un lung şir a altor factori de interdicţii, piedici de a folosi patrimoniul întreprinderii, executate de către structurile de stat într-o formă dură în încercările sale de a scoate afacerea noastră din România, care demonstrează că această ţară nu mai are nevoie de Petrochemical Holding", se mai arată în scrisoarea pe care acţionarul majoritar al RAFO i-a expediat-o lui Ion Marian, zilele trecute.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră