Senat: Adoptarea tacită a majorării punctului de pensie la 40%!

07 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Senat: Adoptarea tacită a majorării punctului de pensie la 40%!

Prima propunere, iniţiată de senatoarea Cristiana Anghel, adoptată tacit a PSD, ALDE, UNPR, independenţi şi minorităţi prevede majorarea valorii punctului de pensie, la 40% din venitul mediu brut de la 1 ianuarie 2017 şi apoi la 45%, începând cu data de 1 iulie 2017.

Proiectul de act normativ prevede ca ”valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017”.

Tot în şedinţa de plen de luni a senatorilor a mai trecut tacit proiectul de majorare a pensiilor celor care au lucrat la CAP, iniţiată de senatorul PMP Haralambie Vochiţoiu.

Potrivit propunerii de modificare a Legii nr. 263 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile foştilor membri ai cooperativelor agricole din agricultură se majorează la 500 de lei prin acordarea unei indemnizaţii sociale.

Comisia de muncă a adoptat un raport de admitere a propunerii legislative.

A treia propunere legislativă vizează abrogarea art.23 alin.(a) din Ordonanţa de Urgenţă nr.11 din 23 martie 2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale şi este semnată de parlamentari de la PSD, ALDE şi PMP. Proiectul prevede evaluarea trimestrială a coşului minim de consum lunar, de către INS.

Cele trei proiecte au ca traseu Camera Deputaţilor, care este for decizional.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră