Protestul angajaților teraselor în Centrul Vechi împotriva măsurilor Guvernului: „La felul cum serviți (țara), nu meritați tips!”

19 Aug 2020 | scris de A.V.
Protestul angajaților teraselor în Centrul Vechi împotriva măsurilor Guvernului: „La felul cum serviți (țara), nu meritați tips!”

Câteva sute de angajați ai teraselor și restaurantelor din Centrul Vechi al Capitalei au protestat miercuri după-amiază împotriva măsurilor luate de Guvern din cauza pandemiei și care au afectat dramatic această industrie. Proteste similare, inițiate de Organizația patronală HORA, au avut loc în mai multe orașe din țară, relatează hotnews.ro.

„Urmare a crizei datorată pandemiei și a măsurilor restrictive instaurate de autorități, industria noastră este în prezent cea mai afectată, înregistrând un declin brusc care a dus astăzi la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și a determinat suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori”, se arată în comunicatul reprezentanţilor Organizaţiei Patronale HORA.

Miercuri, la ora 17, câteva sute de angajați din restaurantele și terasele din Centrul Vechi al Capitalei au întrerupt lucrul pentru o oră și au ieșit la un marș de protest împotriva Guvernului pe care-l consideră responsabil de criza fără precedent în care se află în acest moment sectorul HORECA din România.

Câteva terase au pus în difuzoare imnul național al României, după care angajații s-au strâns și au plecat în marș pe străduțele din Centrul Vechi. Protestatarii au scandat „Hoții, hoții!”, „Demisia!” și au purtat pancarte prin care au încercat să atragă atenția asupra situației în care se află această industrie.

Site-ul hotnews.ro prezintă numeroase imagini de la protest, pe care le puteți vedea AICI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră