Masca de protecţie devine obligatorie în Centrul Vechi şi alte zone aglomerate din Capitală, inclusiv piețe

03 Aug 2020 | scris de A.V.
Masca de protecţie devine obligatorie în Centrul Vechi şi alte zone aglomerate din Capitală, inclusiv piețe

Masca de protecţie devine obligatorie în Centrul Vechi şi alte zone aglomerate din Capitală, precum staţii STB, gări, staţii CFR, peroane sau în taximetre, a decis, luni, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU).

Centrul Vechi al Capitalei, piețele, târgurile, stațiile de autobuz, de tren și autogările sunt câteva dintre locurile în care oamenii sunt obligați să poarte mască de protecție.

Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă, a transmis, luni, că în toată zona pietonală din centrul Capitalei se va purta masca de protecţie.

"S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre", a confirmat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Pentru organizatorii de evenimente s-a stabilit obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. Măștile vor fi purtate pe toată durata manifestărilor, de la accesul în zonă şi până la ieşire.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente şi la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata manifestărilor, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Decizia CMSU se aplică de marţi.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră