Proiectul cultural "Istorisiri din vreme de război", selectat în cadrul proiectelor de aniversare a Centenarului

03 Sep 2018
Proiectul cultural "Istorisiri din vreme de război", selectat în cadrul proiectelor de aniversare a Centenarului

Proiectul cultural „Istorisiri din vreme de război”, propus de Asociaţia Culturală „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost”, a fost selectat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în urma sesiunii de selecție a manifestărilor, acţiunilor şi proiectelor de aniversare a Centenarului Marii Uniri (1918-2018) şi a Primului Război Mondial, depuse de persoane juridice de drept privat, fără scop patrimonial.

Organizaţia urmează să primească suma de 50.000 de lei. Lista manifestărilor a fost aprobată în cadrul Comitetului Interministerial pentru Centenar, desfăşurat la 29 august 2018, la Guvernul României, sub conducerea primului ministru, Viorica Dăncilă. 

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale au fost depuse 232 de proiecte, iar în urma selecției şi a evaluării realizate de către membrii comisiei, 114 proiecte au fost declarate eligibile, valoarea totală a acestora fiind de 45.524.133 lei. 

„Suntem onoraţi să ne aflăm pe lista beneficiarilor finanţărilor acordate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, să putem realiza, la ceas aniversar, proiectul cultural «Istorisiri din vreme de război». Centenarul Marii Uniri şi al Primului Război Mondial a creat, pentru fiecare dintre noi, poate, mai mult decât altădată, momente de aducere-aminte, avându-i în centru pe cei care ne-au rugat să nu-i uităm. Proiectul cultural va aduce în atenţie naraţiuni personale despre anii de foc, istorisiri depănate sau cântate, dar şi frânturi din «memoria» timpului, prin fotografii şi jurnale de război, într-un cadru special, la 13 şi 14 octombrie 2018, la Muzeul ASTRA din Sibiu, partener cultural al organizaţiei noastre, la secţia în aer liber din Dumbrava Sibiului – Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA”, a spus Luminiţa Tucă, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Culturale „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră