Primăria Capitalei: Ajutor financiar de 500 de lei lunar pentru adulţii cu handicap. Ce trebuie să cuprindă dosarul

30 Aug 2017 | scris de Magda Marincovici
Primăria Capitalei: Ajutor financiar de 500 de lei lunar pentru adulţii cu handicap. Ce trebuie să cuprindă dosarul

Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, va acorda un ajutor financiar de 500 de lei pe lună pentru adulţii cu handicap, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit proiectului de hotărâre, ajutorul financiar se acordă doar prin virament bancar, în fiecare lună, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială, persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti, în baza unui dosar. Acesta  va conţine:  certificatul de încadrare în grad de handicap în original (în cazul în care există diferenţe de nume între actul de identitate şi certificat, se solicită actul care să ateste schimbarea numelui), cartea de identitate a persoanei cu handicap şi cea a reprezentantului legal, în original, precum şi extrasul de cont şi cererea tip.

Dosarul cu toate actele se va depune la Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, putând beneficia de ajutorul de 500 de lei adulţii cu handicap care locuiesc sau au reşedinţa în Bucureşti, certificatul de încadrare în grad de handicap este emis de către una dintre Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor Capitalei, iar beneficiarul nu are datorii la stat. 

De acest ajutor nu beneficiază persoanele cu handicap care sunt reținute sau condamnate definitiv la pedeapsa cu închisoarea, în perioada reținerii sau detenţiei şi nici cele care realizeaza venituri, aflate în îngrijirea unui asistent personal profesionist.
În primul trimestru al acestui an în Capitală erau înregistraţi 57.222 de adulţi cu handicap, neinstituţionalizaţi, din totalul de 57.806.

Primarul Gabriela Firea precizează că banii pentru acordarea ajutorului financiar  „vor  veni prin tăierea bugetului de la monumente, de la anumite activităţi culturale care nu sunt atât de importante, nu de la investiţii”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră