Dr. Alis Grasu a precizat că la Serviciul de Ambulanță, începând din 18 decembrie, numărul de solicitări a crescut cu 35,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Totuși, nu a fost refuzată nicio solicitare, dar s-a impus o prioritizare, pe criteriul gravității cazurilor.
"Din data de 1 ianuarie, de la ora 0,00, până astăzi, la ora 14,00, înregistrasem la Serviciul de Ambulanță București — Ilfov 7.875 de solicitări, din care 4.192 au fost urgențe de cod roșu și cod galben", a explicat dr. Alis Grasu.
Pe fondul avertizărilor de cod galben și cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, dr Alis Grasu a precizat că, începând de vineri, se vor adăuga alte șase echipaje celor 53 care au lucrat până în prezent și sunt pregătite 23 de mașini de consultații cu medic și 12 mașini de transport.
În această perioadă, Serviciul de Ambulanță și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), ai Poliției Locale și ai Poliției Generale vor identifica persoanele fără adăpost, pentru ca urgențele medicale să fie transportate la spitale.
Potrivit directorului general al DGASMB, în prezent, mai există aproximativ o sută de locuri libere în adăposturile municipalității, la care se adaugă 50 de locuri libere cumulate la nivelul sectoarele și al ONG-urilor.
Reprezentanții ISU au anunțat că, începând cu ora 22,00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București — Ilfov, va fi constituit un comandament operațional format din reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ai Direcției Generale de Jandarmi și ai Serviciului de Ambulanță și că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea deceselor survenite prin hipotermii în cazul persoanelor fără adăpost sau care trăiesc în spații neîncălzite.