Prima reacţie a BNR după reţinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu

29 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Prima reacţie a BNR după reţinerea viceguvernatorului Bogdan Olteanu

"În legătură cu reţinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României precizează că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupţie vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de încredinţarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA", transmite BNR printr-un comunicat de presă .

BNR menţionează, totodată, că activitatea instituţiei se desfăşoară normal şi că atribuţiile lui Bogdan Olteanu de viceguvernator vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive a băncii.

Bogdan Olteanu a fost reținut joi noapte pentru trafic de influență și va fi prezentat, vineri, Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat că ar fi primit 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a determina numirea lui Liviu Mihaiu în postul de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada iulie — noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", se arată într-un comunicat al DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră